محل تبلیغات شما

سلام عزیزان بر آن شدیم اسنادی تاریخی دررابطه با ایل بازگیر ارائه کنیم واین سند امروز ما که قدمتش به سال883هجری قمری می رسدیعنی 555سال هجری قمری پیش ودوران مرعشیان، واین خودنشانگر این است که تاریخ ایل بزرگ بازگیر تنها به  لرستان منتهی وختم نمی شود زیرا بالاترین وباقدمت ترین تاریخ ایل بازگیر درلرستان به دوران صفویه حدود300سال پیش  وبه دارا جدبازگیران سفیدودوشم جدبازگیرهای سیاه  وچراغ خان جدطایفه برادرمان کرنوکر یعنی سه فرزند خان احمد (خانگه) ختم می شود هرچند اعتقادبر این است دارا ودوشم بازرا گرفته اند واعتقاد درستی است چون این دوبرادرنیز بازی به یکی ازشاهان صفوی هدیه کرده اند وبخاطر رنگ متفاوت چهره با تشویق شاه صفوی به این نامهای بازگیرسیاه وبازگیرسفیدمعرفی شده انداما تاریخ این بقعه شریفه شهدای بازگیر واسنادی در استان ایلام  نشانگر وجودبازگیران غیر از سیاه وسفیدیعنی فرزندان طاهر وظاهر که پدرشان بگالی بزرگ بوده نه بگالی سفیدوبزرگانی قبل از همه این افراد ونام ونشانهای تاریخی بیش از 550سال از بازگیر دردیگربلاد وبا تاریخی دوبرابر بازگیرها درلرستان وجوددارد که نشان می دهدبازگیرها ازکردهای مهاجر به لرستانند که از دیگربرادران بازگیر خودجداشده ودرلرستان خصوسا اطراف کوه تاف که بعنوان جایزه از دست شاه صفوی بخاطرهدیه باز به شاه بعنوان بهارمالگه داده شده زندگی کرده ومی کنند با دقت بخوانید
بقعه درویش علمبازی(علم بازگیری) روستای بازگیرکلا دربابل

بقعه ی درویش عَلَم بازی ـ بازگیرکلا ـ بابل
به گزارش خبرگزاری بابل نومه این بقعه در فاصله ی یک کیلومتری ضلع شمال غربی آرامگاه معتمدی در محله ی بازگیرکلا قرار گرفته که قدمت آن به سال ۸۸۳ هـ . ق بر می گردد و در فهرست آثار ملی با شماره ی ۳۳۲۸ به ثبت رسیده است. بنا به تصریح نوشته ی کتیبه این بقعه که یک تکیه و مسجد کوچک متعلق به عصر قاجاریه به آن متصل می باشد. این مکان، محل شهادت و مرقد منور دو برادر به نام های درویش احمد و درویش حسن پسران فخرالدین بازگیری بوده که در همین مکان به شهادت و به خاک سپرده شده اند. عبارت کتیبه ی موجود بر بقعه که کامل ترین کتیبه ی موجود در میان بقاع متبرکه بابل می باشد آن است: (( مشهد و مرقد المنوره و معطره المرحوم درویش احمد و درویش حسن ابن فخرالدین بازگیری، فی تاریخ خامس شهرالله ربیع الثانی سنه ثلاث و ثمانین فثمان مائه، عمل استاد حسین بن داوود بنا ))

بقعه ی درویش عَلَم بازی ـ بازگیرکلا ـ بابل
یعنی: محل شهادت و مرقد منور و معطر مرحوم درویش احمد و درویش حسن پسران فخرالدین بازگیری که در تاریخ پنجم ماه خدا ربیع الثانی سال۸۸۳ توسط استاد حسین بن داوود بنّا ساخت این بقعه به اتمام رسیده است.

بنا به گفته ی معمرین و سالخورده گان محلی در فاصله چند متری بقعه سقانفار چوبی متعلق به عصر قاجاریه و یا ماقبل آن وجود داشت که در زله فوق العاده شدید ۲۲ فروردین سال۱۳۱۴ که مصادف با شب عاشورای حسینی نیز بوده بکلی تخریب و سال ها مکان سقانفار به صورت چاله ای باقی ماند تا آنکه در حدود سال۱۳۵۰ ش ساختمان فعلی سقانفار با همیاری اهالی و با مصالح بلوک و سیمان در همان مکانِ قدیمی بنا گردید.
همچنین بنا به قول ریش سفیدان محلی تا دوران پهلوی اول و حتی اوایل حکومت پهلوی دوم تپه های فراوان و درختان بسیاری در اطراف این بقعه قرار داشت و با گذر رودخانه بزرگ آقارود در فاصله ۲۰۰ متری آن، زیبائی منحصر به فردی به خود گرفته بود بطوری که زوّار فراوانی از شهر بابل و شهرهای اطراف برای زیارت و سیاحت به این مکان قدس سفر می کردند. متأسفانه امروزه نه از آن تپه ها که به جهت سهل انگاری اهالی تخریب شده و بزرگترین آن بیش از ده متر ارتفاع داشته و شاید قدمت تاریخی نیز داشته خبری است و نه از آن درختان سرسبز فراوان که بزرگترین آن بیش از بیست متر ارتفاع و حدود دوازده مترمربع پهنا داشته خبری است.

نقل است آن درخت قدیمی، بزرگ و تنومند از سطح زمین به ارتفاع دو متر سوراخ، درون آن خالی و به صورت یک اتاقی درآمده که حداقل ده نفر به راحتی در آن می نشستند و در مناسبت های مختلف مجالس روضه و عزا داخل آن برپا می شد و آیت الله شیخ علیجان صالحی، آیت الله شیخ محمّدسالکی و سیّدتقی مقدس ((شریفی)) از جمله سخنرانان آن مجالس بودند تا آنکه در سال ۱۳۳۰ش عده ای از جوانان با روشن کردن آتش داخل درخت، زمینه آتش گرفتن درخت را فراهم کردند. با سرایت آتش به تنه ی درخت آن درخت تنومند نقش بر زمین شد. شاهدان عینی می گویند درخت مذکور به سمت بقعه درویش علمبازی در حال سقوط بود که با نزدیک شدن به بقعه به طور معجزه آسائی تغییر مسیر داد و بقعه از خطر تخریب در امان ماند.
یکی از سنت های رایج در این مکان که بیش از یک قرن قدمت دارد برپایی ((قربون بازار)) در روز عید قربان است. در گذشته به همراه بازار ، کشتی محلی ((لوچو)) نیز در کنار آن برگزار می شد که زیبائی خاصی به آن          می بخشید و جمعیت زیادی از اطراف و اکناف بابل به این مکان آمده و روز عید را در این مکان شاد و مفرّح سپری می کردند. اگرچه بعد از انقلاب ((قربون بازار)) در روز عید قربان در این مکان مقدس برگزار می گردد لکن دیگر خبری از کشتی ((لوچو)) نیست و بازار آن نیز در سال های اخیر به دلیل قرارگرفتن عید قربان در فصل سرما کم رونق شده اما با همت مسئولین محلی ((قربون بازار)) از سال گذشته قدری رونق گرفت و انشاءالله با حمایت مسئولین فرهنگی شهرستان و اجرای برنامه های شاد و متنوع از انقراض این سنت قدیمی جلوگیری شود.
شایان ذکر است بقعه درویش علمبازی در وسط قبرستانی با مساحت هفت هزار مترمربع قرار گرفته که ابدان پاک و مطهر پنج شهید سرافراز دفاع مقدس به نام های شهید قربانعلی اخوان ـ شهید علیجان ابراهیمی ـ شهید مقداد وعظی ـ شهید محمدعلی فلاح و شهید علیرضا رجب پور در این آرامگاه آرام گرفته است.


این مکان، محل شهادت و مرقد منور دو برادر به نام های درویش احمد و درویش حسن پسران فخرالدین بازگیری بوده که در همین مکان به شهادت و به خاک سپرده شده اند. عبارت کتیبه ی موجود بر بقعه که کامل ترین کتیبه ی موجود در میان بقاع متبرکه بابل می باشد آن است: (( مشهد و مرقد المنوره و معطره المرحوم درویش احمد و درویش حسن ابن فخرالدین بازگیری، فی تاریخ خامس شهرالله ربیع الثانی سنه ثلاث و ثمانین فثمان مائه، عمل استاد حسین بن داوود بنا ))

سوارکاسیت (محمدپیامنی )معروفیتهامحمد هی بران .محمدایرشت .محمد قرو سوار

پیامنی (سوارکاسیت) معروفیتهامحمدپیامنی. محمد هی بران .محمدایرشت .محمد قرو سوار دلاوری ازایل بزرگ با جولوند

اسلام امریکایی واسلام ناب محمدی (ص)دیدگاههای مختلف درباره اسلام

درویش ,بقعه ,ی ,بازگیر ,مکان ,های ,این مکان ,و مرقد ,شهادت و ,درویش حسن ,این بقعه ,پسران فخرالدین بازگیری ,بقعه درویش علمبازی ,معطره المرحوم درویش ,ثمانین فثمان مائه،

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ایران گروه free-gifts صفحه ای برای قلبم اشعار نسرین حسینی فروشگاه ساعت زنانه مچی efabrihel تالار پذیرایی فدک tersthertili Arthur's site nesssumpcardi